Leksjoner ved Douglas Doman i Bergen

Fredag morgen var det Bergen som fikk besøk av Douglas Doman og teamet fra FISH. 24 mennesker hadde funnet veien til Thon Bergen Airport Hotell, langt flere en de seks som var påmeldt. Vi vurderte en stund å avlyse møtet i Bergen, men ble enige om at vi skulle kjøre som planlagt. Fremmøtet viser at tv mediet har stor påvirknigskraft. Familer fra både Sogn og Fjordane  og Rogaland hadde funnet veien til Vestlands-hovedstaden for å høre om hjerneskadde barns muligheter.

På ettermiddagen fikk endelig Douglas noen timer fri for å se Bryggen og deler av det historiske Bergen.

Til sammen over 80 mennesker var samlet for å høre Douglas Doman fortelle om IAHp og deres syn på behandling av hjerneskadde. Knappt noen gikk fra forelesningene uten å ha fått med seg at en hjerneskade sitter i hjernen og at det nytter lite å behandle symtomene. Det er skaden som må behandles.

Leksjoner ved Douglas Doman på Linne Hotell

Klokken 16 var lokalene på Linne Hotell fyllt til trengsel. Douglas foreleste med innlevelse til de fremmøtte. I pausene gikk samtalen lett mellom han og møte deltakerne. På slutten av møtet viste han video om 3 forskjellige barn som alle har hatt godt utbytte av treningen. Se videoene om EllaKyle og Abby her.
Det ble en lang spørsmålsrunde, som avsluttet med en kort orientering om hvordan norske foreldre kommer i gang og de økonomiske ordningene som finnes her i landet.

Leksjoner ved Douglas Doman i Trondheim

Etter er 2 timer lang gjesteforelesning ved NTNU på Dragvold i Trondheim var Douglas Doman klar for å møte pårørende av hjerneskadde barn i Trondheim. Forelesningen på Nova Kurs og Komferansesenter bestod av to leksjoner  hver på 60, minutter pluss spørsmål fra deltakerne. Det var mange gode spørsmål og det virket som om Trønderne var lydhøre til Douglas sitt foredrag. Dette var første gang noen fra IAHP hadde vert utenfor Oslo med sine kurs.