Møte med Erna Solberg

Fredag 29 april var styret i FISH i møte med Høyres leder Erna Solberg.

Vi presenterte IAHP metoden og deres tenkemåte og gikk gjennom hvordan ett IAHP opplegg er bygget opp. Videre informerte vi om utfordringene etter at Ap, Sp og V ikke ville slutte seg til opposisjonens forslag i Stortinget om videre dekning av pleiepenger til foreldre som tar på seg det tyngende ansvar og oppgave det
er å drive intensiv habilitering av sitt barn etter IAHP (Doman) metoden.

Vi gav uttrykk for vår frustrasjon både med den sittende Helseministeren, Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap). Den sittende regjering og deres statsråder virker handlingslammet og ute av stand til å se selv enkle sammenhenger. Vi oppfordret Høyre til en mer imøtekommende politikk, om de kommer til makten etter neste Stortingsvalg.

Vi fikk klare forslag på hva vi bør gjøre i tiden som kommer og signal om en mer IAHP vennlig politikk om det blir ett regjeringsskifte. Vi gjorde Erna Solberg klar over vår skepsis til politiske løfter, etter å ha blitt skuffet samme hvem som har hatt makten de siste 15 årene. Erna lovet en friskere satsing og en statsråd som var mer vennligsinnet og ”open minded” om Høyre kom i posisjon.

Vi hadde en lang og god prat og fikk inntrykk av at selv om Solberg er en erfaren politiker, som ikke lover for mye, så ville hun sørge for å sette IAHP metoden i fokus som eventuell ny statsminister. Vi håper bare tiden flyr, og at vi med Høyre ved roret har større grunn til å håpe på en ny vår for IAHP behandling og familiene og barna som benytter denne metoden.